sâmbătă, 6 mai 2017

Ceaiuri din plante care „topesc” grasimea si detoxifica

Ceaiuri din plante care „topesc” grasimea si detoxifica

A venit primavara si ne bucuram de renasterea naturii. Este momentul optim pentru a acorda mai multa atentie organismului si pentru a realiza o detoxifiere eficienta. Aceasta permite mentinerea sanatatii, energiei si tonusului fizic si psihic, dar ajuta si la pierderea kilogramelor acumulate, inevitabil, in perioada iernii.


Detoxifierea presupune accelerarea eliminarii toxinelor la nivel sangvin, hepatic si renal. Este bine sa efectuam periodic aceste cure, benefice mai ales la schimbarea anotimpului. 
Detoxifierea presupune o alimentatie cat mai putin prelucrata termic, bazata pe verdeturile primaverii: spanac, papadie, leurda, urzici, loboda, untisor, stevie. De ce? Deoarece primavara este sezonul verdeturilor, adevarate alimente-medicament ce detoxifica, imbunatatesc digestia, accelereaza metabolismul, cresc imunitatea si stimuleaza tonusul fizic si psihic.

Beti ceaiuri de urzica, papadie, senna, musetel si cimbru

Verdeturile primaverii sunt de mare ajutor: urzicile(sub forma de salata, piure, ciorba, suc proaspat, ceai) au o puternica actiune diuretic-depurativa, ce contribuie la detoxifierea organismului. In acelasi timp, sunt bogate in vitamine (acid folic, vitaminele C, A, E si K) si minerale (calciu, fier si magneziu), aminoacizi esentiali, clorofila, cu actiune tonica generala; papadia (sub forma de salata din tije sau frunze tinere, suc, ceai) are actiune diuretic-depurativa, scade colesterolul si este un bun drenor hepato-biliar.
In plus, putem folosi ceaiurile asiatice (ceai verde, ceai negru, ceai pu-erh, ceai oolong) si pe cele medicinale care, pe langa hidratare, ajuta la detoxifierea organismului la nivel renal, digestiv, hepato-biliar. Ceaiurile cu efect laxativ regleaza digestia, combat constipatia, favorizeaza eliminarea gazelor intestinale: senna, musetel, anason, fenicul, ceai verde, cimbru, busuioc, nalba, volbura.

Ceaiuri simple, efecte complexe

Ceaiul de soc are efecte diuretice si sudorifice, avand drept rezultat eliminarea apei in exces si a toxinelor din organism, dar si diminuarea aspectului pielii de „coaja de portocala”. Totodata, regleaza tranzitul intestinal (efect laxativ). Pe termen lung, inhiba apetitul alimentar si ajuta la scaderea in greutate. Si ceaiurile verde, negru, alb, pu-erh sunt deosebit de benefice pentru procesul de detoxificare, dar si de slabire, deoarece ajuta la reglarea tranzitului intestinal, normalizarea nivelului colesterolului si glicemiei, la arderea grasimii in exces (in special a grasimii abdominale). Sunt vitaminizante, remineralizante si tonice la nivel fizic si psihic.  
Sa nu uitam de ceaiurile care actioneaza la nivelul aparatului hepato-biliar, cu stimularea secretiei si excretiei de bila, ce ajuta la emulsionarea grasimilor: papadie, cicoare, anghinare, sunatoare, rozmarin, armurariu
Totodata, pentru a castiga lupta cu kilogramele in plus, trebuie sa utilizam si ceaiuri din plante care:
  • Sa stimuleze arderea grasimilor: senna, ceai verde, de leustean, coriandru, anason, de ghimbir;
  • Sa controleze apetitul si eliminarea nevoii de dulciuri: de sofran, portocale, lamaie, scortisoara si de menta;
  • Sa calmeze anxietatea si agitatia din perioada dietei, sa ofere un echilibru psiho-emotional: de lavanda, sunatoare, roinita, ceai verde.

Sfatul specialistului

Inainte de a incepe o cura de detoxifiere sau de slabire pe baza de plante, cereti parerea unui medic apifitoterapeut. Este indicat sa le folositi in dozele corespunzatoare, pe o perioada de timp stabilita, pentru a avea maximum de efect terapeutic de durata, fara efecte negative asupra sanatatii. Pentru accelerarea procesului de detoxifiere si de slabire, este bine sa asociati 10-12 sedinte de masaj terapeutic, drenaj limfatic, reflexoterapie si aromoterapie.
Ceaiurile cu efect diuretic-depurativ duc la eliminarea excesului de apa si toxine, ajutand la curatarea sangelui: merisor, coada-calului, frunze de mesteacan, fructe de ienupar, troscot, frasin, matase de porumb, ciubotica-cucului, brusture, fenicul, nalba, soc, cozi de cirese, sulfina galbena, ghimpe, pir.

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER